Segíteni akart, mégis kiszúrt egy erdélyi magyarral

2009.01.18. 00:02

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Mennyibe kerülnek az osztrák autók? Miért nem tud beszélni Dévényi? A telefonos iker meg nem megy bele a telefoncserébe. Telefonüzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 18-án, szerdán. Az üzenetekről bővebben az OSA honlapján olvashat itt és itt>>>

Üzenetek a SZER-nek

– Kedves Szabad Európa Rádió! Mivel rokonom nincs Erdélyben, mégis szerettem volna valakinek ajándékot küldeni karácsonyra. Szereztem három címet és küldtem három egykilós csomagot. Kávé nem volt egyikben sem. Most kaptam meg az egyik köszönő levelet az új ismerőstől. Idézem sorait: „Itt, Romániában bármilyen súlyú csomagra külön kell fizetni a szállítási díjat, egy bizonyos összeget, 70 leit, ami ebben az esetben is jóval túlhaladta a csomag értékét.” Vagyis, örömet szerettem volna okozni és gondot okoztam, mert a 70 lei valóban nagyon sok egy egykilós csomagért. Nevem: Barabás.

– Szép jó estét kívánunk az isaszegi templomtorony aljából. Az üzenetünk Bálint úrnak szól. Gratulálunk a legutóbbi jól összeállított autós műsorához. De nekünk, magyaroknak Ausztria van nagyon közel, tehát azt kérjük, tájékoztasson minket az ausztriai vásárlási lehetőségekről, autópiacról, mert ez elérhetőbb a számunkra. Hallomásunk szerint ott most több nyugat-német kereskedés ügyködik. Szeretnénk egyes autók, persze kor szerinti árairól is hallani, schillingben.

Üzenetek a TV2-nek

– Azt szeretném elmondani, hogy amennyire kellemesen és mértéktartóan vezeti a játékot a Romwalter (?) kislány, annyira édeleg ennek a Torpedónak a vezetője, Dévényi. És az öltözködése! Ha az Ablak megrovást kapott, amiért nem öltözködnek kellően – bár a Déri most megmutatta, hogy van ruhája és tud öltözködni –, akkor ez hogy jelenhet meg úgy, ahogy megjelenik játékvezetésre. Beszélni is tudnia kellene, mert a meteorológusból kihagyta az ó betűt. Neki igazán kellene tudni kimondani, ha a néző is tudja. Csak ennyit akartam mondani, köszönöm, hogy meghallgattak.

– Karádi Katalin szerepeltetése ellen tiltakozom több, háborút megjárt sorstársam nevében is, mivel az elhangzott nóta a hírhedt kívánsághangversenyek kedvenc dala volt. [A kívánsághangversenyeket a katonaságnak rendezték a második világháború alatt, Karádi gyakran énekelte ott a Mindig az a perc a legszebbet.]

– Nem különösebben közérdekű a kérdésem, csak azt szeretném tudni, hogy mivel a díszlet – amikor a hírek vannak és a Mozaik játék – úgy néz ki ott a háttérben, mintha egy fogas vagy akasztó lenne, nem lehetne-e esetleg kicserélni? Lila meg kék és egy szög áll ki belőle.

– Berkes Zsuzsa kizárólag ilyen frizurát hordjon, húsz évvel fiatalabb. Ne viselje mostantól, csak így.

– Néztem az önök műsorát, rendszeres nézője vagyok. Az esti programban most, ahogy bemutatták, volt egy jelenet, hogy egy hölgy beszélgetett Feledy Péterrel a telefonokról. Szeretném, ha a hölgy visszahívna és szeretnék feltenni neki néhány kérdést, mert engem három hónapja minden éjjel egy férfi négyszer-ötször felébreszt. Két gyerekem van és szeretnék erről kérni véleményt, mert az iker nem megy bele a telefoncserébe. Szeretném, ha visszaszólnának, hogy mi ennek az elintézési módja. Ha egy módja van, legyenek szívesek visszahívni. És ne hozzák nyilvánosságra a számomat és a nevemet. Nagyon szépen köszönöm, viszonthallásra!