Ipper Pál egy légy a tejben

2009.01.19. 00:03

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Meg egy lerágott csont is. A Cigányzenekar lopta a műsorát, a Szabad Európa Rádiónak pedig nincs egy árva csengője se. Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 19-én, csütörtökön. A témáról bővebben az OSA honlapján olvashat, itt és itt>>>

Üzenetek a SZER-nek

– A pontos időről szóló kritikára adott válaszában a kedves bemondó hölgy félreértett minket. Mi elhisszük, hogy nehéz a pontos időt öt fütty, vagy gongatás nélkül bemondani. De ha ilyennel nem rendelkeznek, hagyják el e két bűnös szót, hogy pontos idő. Közöljék egyszerűen az órát vagy percet és OK. Bár érthetetlen, hogy önöknél nincs egy fütyülő vagy egy csengő.

– Jó estét kívánok! Rendszeres budapesti hallgatójuk vagyok. Szeretnék két észrevételt mondani a mai műsoraikkal kapcsolatban. Tegnap a Kossuth Rádióban egy különös hírt hallottam arról, hogy a magyar kormány egy szűkebb, hattagú kabinetet alakított, melyben miniszterek, a két államminiszter, a külügy- és a belügyminiszter szerepel. Ezt a hírt önöknél is hallottam, ma reggel. Nagyon kíváncsi lettem volna, hogy önök milyen kommentárt fűznek ehhez a különös hírhez. Ezért meghallgattam a Mai Nap műsorát is és a Világhíradót is, de sajnos, nemcsak kommentárt nem hallottam erről a hírről, hanem a hírt magát sem ismételték meg. A másik észrevételem egy külpolitikai hírrel kapcsolatos, melyet szintén már hallottam önöknél. Ez arról szól, hogy a moszkvai rádió héber nyelvű adásában egy szovjet KGB tábornok felajánlotta az izraeli, az amerikai és a brit titkosszolgálatnak az együttműködést. Ez a hír kicsit elkésett, mert az említett adás a moszkvai rádióban a múlt hét szombatján, azaz hat napja volt. Szeretném, hogyha a közeljövőben kicsit frissebben reagálnának az eseményekre és kommentálnák is azokat. Köszönöm a figyelmüket.

Üzenetek a TV2-nek

– A Telesportot néztem és ott elhangzott, hogy a profi ökölvívóbajnokságot azért nem tudják megrendezni a Budapest sportcsarnokban, mert a betonkötő anyagnak 5 nap a kötési ideje. Kérem, ez nem igaz. Hívják fel ezzel kapcsolatban Solymáron a PEMÜ-t, ahol ezzel az anyaggal dolgoznak és a kötési idő maximum 10 perc, de lehet, hogy csak 5. Köszönöm.

– Nézem a Napzártát és Ipper Pál úgy tűnik nekem, mint légy a tejben. Ez egy lerágott csont. Mit keres egyáltalán abban a dimenzióban, hogy embereket, kormányvezetőket kérdezgessen? Ez az ember egyszer már levitézlett. Nem szeretném a képernyőn többet látni a pofáját.

– A francia TV5-ön minde nap fél 5 után van egy főzőműsor. Nem lehetne ennek a műsornak a szövegét magyarul közölni valamilyen formában a TV2-ben? Köszönöm.

– Volt egy kérésem, hogy adják le a Nézz rám tizedes c. számot videoklippen. Nem adták le. Milyen bunkók maguk, mert sok számot adtak eddig már le és pont ezt nem tudták. Örülnék ha leadnák, ez kérés, köszönöm! Örülnék ha még ma leadnák a klippet, ha máskor nem, a Napzárta után, vagy a Charles Bronson sorozat után. A TV2 iránti – ahogy maguk mondják – bizalommal fordulok e kéréssel önökhöz. Köszönöm, jó napot!

– Isteni az egész műsor, holnap is fogom nézni. Csak azt szeretném mondani, hogy a Cigányzenekar az egész műsorát lopta egy diszkóműsorból (dúdolás).