Nem igaz, hogy falun ilyen bunkók az emberek

2009.01.20. 04:09

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Mikor van a magyar kultúra napja, miért belülről pecsételik a borítékot és mihez túl kövér Csurka István? Egyébként pedig: hogyan lehet takarítani a szőnyeget? Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 20-án, pénteken. A témáról bővebben az OSA honlapján olvashat, itt és itt>>>

Üzenetek a SZER-nek

– Jó napot kívánok! Most hallgattam a Hallgatók fóruma című adásukat. Ehhez szeretném csak azt hozzáfűzni, hogy valóságosan bizonyíthatóan ellenőrzik a külföldre kimenő és bemenő leveleket, legalábbis az enyémet biztos, mert véletlenségből a nyilvántartási vagy ellenőrzési számot a borítékon belülre stemplizték. Úgyhogy ez bizonyíték arra, hogy valaki felbontotta. Nem hiszem, hogy belülről számozott borítékokat árulnak Magyarországon. Köszönöm, viszonthallásra!

– Jó napot kívánok kedves Szabad Európa Rádió! Önök különböző helyekről, a Föld különböző helyein élő magyar csoportokról adtak hírt. Már harmadszorra telefonálok önöknek és érdeklődöm, hogy a Dél-Afrikában élő magyarság hogy él, klubokban, egyesületekben szerveződve, vagy csak külön, szórványban. Nagyon kérem, hogy most már harmadszorra, mondjanak egy egyesületi vagy csoportcímet Dél-Afrikából, mert roppant kíváncsi vagyok az ottani életükre. Szeretnék velük levelezési kapcsolatba kerülni. Tehát vannak olyan hallgatók, akik nemcsak a politikai problémák iránt érdeklődnek. Köszönöm!

Üzenetek a TV2-nek

 

– A TV2 jobb mint az 1-es. Azt hallottam, hogy a TV1-et 1990 után fellövik a műholdra. Nem tudom, hogy mennyire igaz, de kérem, hogy ne a TV1-et hanem a TV2-t lőjék fel, mert az sokkal hangulatosabb, együttérzéses, a TV1 pedig egy nagy semmi.

– Este néztem a TV2 adását és a Győrffy Miklós „munkáját”. Nem tudom elfogulatlanul nézni ezt a „munkát”, hogy egy riporter a saját nézeteit fejti ki egy TV-műsorban. Ő nem azért kapja a fizetését, hogy a saját nézeteit fejtse ki. Ez a nyugati társadalomban is elítélendő és kirúgják a cégtől, ha a saját nézeteit fejti ki. A Győrffy Miklós próbáljon meg megtanulni tisztességesen és emberi módra tudósítani.

– Az este elhangzott riporttal kapcsolatban szeretném mondani, hogy nekem 120-130 kilós emberek ne beszéljenek nadrágszíj-meghúzásról. Egy Csurka vagy akárki maradjon csöndben, nézze meg magát a tükörben és utána nyilatkozzon!

– Már nem tudjuk tovább nézni a kölcsönzős reklámot. Nem igaz, hogy falun ilyen bunkók az emberek. Nem igaz, hogy nem tudják mivel-hogyan lehet takarítani a szőnyeget. Felháboríitó ez a reklám!

– Még sosem hallottam, hogy január 22. a magyar kultúra napja, és hogy Dinnyés József kezdeményezésére eléneklik a Himnuszt a Petőfi Csarnokban. Miért nem esik erről szó a TV2-ben?