A demokratikus ellenzék egyelőre marad a kocsmákban

2009.01.23. 00:05

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

A Népfront nem ad székházakat, Rózsa Gyuri viszont csak úgy szórja az ötezreket a kvízműsorban. A nézőket pedig még az is hergeli, hogy nem tudják: csülökkel vagy lábszárral lehet-e Aranysipkás szakácsversenyt nyerni. Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 23-án, hétfőn.

Üzenetek a SZER-nek 

– (?) Éva vagyok Budapestről. A Független Kisgazdapárt országos zászlóbontását követően, az elmúlt hetekben három kerületi szervezet jelentette be jogfolytonos működését Budapesten. Megtartotta újjáalakuló ülését a Szociáldemokrata Párt is a zuglói Makrapipa vendéglőben. Miközben a hosszú politikai aszályt követően most viharzik, porzik a közút, az újjászerveződő pártok olyan dilemma előtt állnak, hogy a különböző éttermekből, kávéházakból végtére is hová tegyék át a székhelyüket. Ez volna ugyanis a működés elemi feltétele. Hallani esetekről, hogy miközben a Népfront és a párt látszólag segítő jobbot nyújt, a valóságban mindenféle ürüggyel, átlátszó érvvel halogatja a székházügyet. Ez olyan érzést kelt, mintha a baráti kézfogásban benne volna az összeroppantás szándéka is. A valóság úgy fest, mint a régi társasjáték, amelyben összetolt székek körül futnak a játékosok, majd adott jelre mindenki leül. Mivel eggyel kevesebb a szék, így valaki mindig a földre kerül. A jelenlegi helyzetben székek vannak ugyan, csakhogy egytől-egyig foglaltak, s ez kisebb-nagyobb torlódáshoz vezet. E helyfoglalósdi, ami igazándiból nem játék, még mindig azoknak nyerő, akiknek évtizedek óta páholybérletük van, s amiről önnön jószántukból a világért nem mondanak le. De meddig nem?  

Nagyon kérlek benneteket, ezt az anyagot – ha lehet – tegyétek be központi anyagba, mert életalapja van, megjelent a sajtóban, a heti sajtóban, a Népfront megtámadta. Nem tudtam más kapcsolatot teremteni, ha tudtok, hívjatok föl. Szervusztok. 

 

Üzenetek a TV2-nek

– Egyszerűen fel vagyok háborodva ezen az új műsoron. Egy választ sem tudott ez a gyerek tisztességesen megmondani, és a Rózsa Gyuri 5100, vagy 5500 Ft-ot adott neki. Kérem szépen, ezért nagyon keményen megdolgoznak az emberek. Hát ne csodálkozzanak, hogy föl vannak háborodva az emberek. Miért kell így hergelni a nézőket? Ilyen idióta műsorokat! Hát mit akarnak nevelni a gyerekekből? Barmokat? 

– Dr. Kovácsházi vagyok, jó napot kívánok! Kérem szépen, én már 1957 óta nézem a televízió műsorát és bevallom férfiasan, hogy a 2-es műsor eddig nem érdekelt. Az utóbbi időben viszont merem állítani, hogy a 2-es műsor magasan jobb mint az l-es. 

– Kudlik Júliától szeretném megkérdezni, hogy láttam a TV2-ben az Aranysipkás szakácsverseny győzteseit. Azt szeretném tudni, hogy mi volt az, amit az egyik szakács mondott, hogy csülköt-e, vagy lábszárat főz még bele az ételbe, amitől olyan finom? Ha lehet, ismételjék meg, kérem. 

A témáról bővebben az OSA honlapján olvashat, itt és itt>>>