Zoltán Erika felbukkan a toplistán

2009.01.23. 16:29

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Nem is értjük, hogyhogy csak a harmadik héten került fel először a Magyar Rádió és a KISZ-lap Magyar Ifjúság 1989-es heti toplistájára Zoltán Erika. A magyar pop akkori állócsillagáról beszélünk, akit 1987-től 1990-ig folyamatosan az év énekesnőjének választottak (aztán 95-96-ban, majd 98-ban is). 87 és 92 között évente adott ki lemezt, 88-ben még angol nyelvűt is, a Túl szexiből lett Too sexy. Ja, és a magyar verzióból 300 ezer fogyott. (Jelenleg 15 ezer után jár aranylemez.) Nyilván nehéz visszaadni azt a hangulatot, ami megalapozta ezt a sikert (Zoltán Erika maga így emlékszik vissza a 80-as évekre a Velveten), azért egy klippel megpróbáljuk ha nem is megmagyarázni, de bemutatni a produkciót.

Komoly mozgások voltak az előző heti listához képest, visszakerültek például Kordáék, így romba dőlt az az elképzelésünk, hogy csak valami elírás miatt kerültek rá az 1988-as Év végi szuperlistára. Anitától, a Napoleon Boulevarddól és az Első Emelettől pedig elbúcsúztak a KISZ-es zeneértők, a nyereség rovatban viszont ott van Balázs Fecó és a Hobó BB. És Kordáékkal együtt visszatért az akkor még így nevezett Delhusa Gjon is, egy újabb szerzeményével. 

És jött a korszak másik meghatározó zenekara, a Bikini is a kiskatonák balladájával. A Nehéz a dolga a katonának című számot küldjük mindazoknak, akik szeretik, ráadásul nem az akkori verzióval, hanem egy friss darabbal kedveskednénk, jelezve a szám örökzölddé nemesedését és a zenekar azóta sem kopó vitalitását is.

Slágerlista, 1989. január 20.

Szólisták:

Kabalababa: Te vagy a mennyország (Császár-Koch)

Kovács Kati: Kiabálj rám (Lerch-Demjén)

Csepregi Éva:A sárkány éve(Végvári-Maródy-Csepregi)

Koncz Zsuzsa: A város közepén (Bornai-Bródy)

Zoltán Erika: Túl szexi lány (Pásztor-Jakab-Hatvani)

Zalatnay Sarolta: Nem hívlak fel előre (Jeney-Koltay)

Papp Rita: Hét forró éjszakán (Papp Rita)

Balázs Ferenc: A csönd éve (Balázs-Horváth)

Delhusa Gjon: Nika se perimeno (Delhusa)

Balázs Klári és Korda György: Ha nem tudom, nem fáj (Kaszás-Bradányi)

Együttesek:

Kanguru: Lány a kastélyparkban (Kangoru)

La Fontaine: Szép szavak (La F.-Lenkefi-Ulbert)

Hobo Blues Band: Apám rock and rollja (Póka-Földes)

Exotic: Nézz rám, tizedes (Vilmányi)

Madame: Jennifer (Füry-Szabó-Ábrahám)

Neoton Família: Latin szerenád (Pásztor-Jakab-Hatvani)

Dolly Rolly: Zakatol a szív (Dolly Roll)

Edda:Mindig veletek(Edda-Pataky)

Bikini: Nehéz a dolga a katonának

Step: Igen (Step együttes – Fenyő)