Lehet maguknál Toyotát kapni?

2009.01.26. 00:01

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Endrei Judit és Héder Barna cserélje ki az iratfűzőjét, mi lett az országot tönkretevő kommunistákkal, miért nőtt hatszorosára a kotongumi ára, ha egyszer AIDS-veszély van? Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 26-án, csütörtökön. 

Üzenetek a TV2-nek

– Endrei Judit és Héder Barna cseréljék ki az iratfűzőjüket, mert az Endrei Juditnál lévő Héder Barna nyakkendőjéhez megy, a Héder Barnánál lévő pedig Endrei Juditéhoz.

– Én jól ismerem Huszár Istvánt, de hogy létezik az, hogy ha két funkciót tölt be egyszerre, akkor az egyik nem akadályozza a másikat. Igaz, ő volt már ilyen pozícióban, és volt amikor saját magát kellett volna fejbe vágnia. Sajnos nem tette.

– Addig nem lesz Magyarországon reform, amíg a kommunisták, a munkásőrök és a többi sztálinista fegyveres testület uralkodik.

– Rengeteg afrikai diák van nálunk. Őket megvizsgálták-e, hogy mennyi közöttük az AIDS-fertőzött? A kórházak tele vannak velük. Mi annak a valószínűsége, hogy a vizsgálóműszeren keresztül valaki megfertőződik?

– Azt szeretném tudni, hogy az ember az AIDS-t a majomtól hogyan kapta meg?

– Ha ilyen nagy az AIDS-veszély, akkor az utóbbi időben miért ment fel az óvszerek ára a hatszorosára?

– A majomtól jött ez az AIDS, vagy nem? Mert ezt nem értettem tisztán.

(Az első magyar AIDS-beteget 1986-ban diagnosztizálták, 1989. október 9-éig összesen 28 beteget regisztráltak, akik közül addigra 19-en meghaltak. A 28 regisztrált AIDS-beteg közül 19 volt homo- vagy biszexuális férfi. A betegek közül négyen vérrel, vérkészítménnyel fertőzödtek meg. Magyarország az enyhén fertőzött európai országok közé tartozott, a világon 150 ezer AIDS-beteget tartottak ekkor nyilván, becslések ennek a duplájára tették a valós számukat.

Az AIDS a HIV-fertőzés végső stádiuma. A HIV-fertőzés gyakran akár tünetmenes is lehetett, és akkori statisztikák szerint a fertőzöttek 10-30 százalékánál alakult ki többéves lappangási idő után a klinikai tünetekkel járó AIDS-betegség. Az 1989 októberében ismert 193 magyarországi HIV-fertőzött között 120 volt a homo- vagy biszexuális férfi és 28 a külföldi. A világban ekkor becslések szerint ötmillió HIV-fertőzött volt. Forrás: Tények könyve '90.

2007 végéig összesen 1453 HIV-fertőzöttet és 542 AIDS-beteget regisztráltak Magyarországon. Közülük 288-an haltak meg.)

Üzenetek a SZER-nek

– Jó napot kívánok! Nagy István vagyok Győrből. Van egy nagy gondolatom. Szíveskedjenek foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy hogy van az, hogy azok az emberek, többek között Hegedüs András is, akik ezt az országot ilyen mélypontra vitték, most 30-40 ezer forintos adómentes nyugdíjat élveznek és abból nézik az ország szenvedését, küszködését! Hát kérem, ha módjuk van, dokumentumaik vannak róla, csináljanak ebből egy műsort. Nagyon köszönöm, viszont hallásra!

– Jó napot kívánok! Meg szeretném kérdezni, hogy Toyota gépkocsikat lehet maguknál kapni, Münchenben?

Még több üzenetet az OSA honlapján itt és itt olvashatnak>>>