Hazalátogathatnak-e a disszidensek?

2009.01.27. 11:29

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Ne hanyagolják a biokertészeket. Magyarországnak sci-fi kell. Telefonok a SZER-nek és a TV2-nek, 1989. január 27., péntek.

Üzenetek a Szabad Európának

– A bécsi Helsinki-utóértekezlet kapcsán szeretném megkérdezni, hogy a disszidenseknek is utazási szabadságot fog-e ez biztosítani? Tehát például indokolt esetben, szülők betegsége vagy halálozása esetén, be szabad-e utazni Magyarországra, és onnan vissza is lehet-e térni büntetlenül? Amennyiben ez így lesz, mi a biztosíték erre? Mit tudnak erről? Kérem, tájékoztassanak a Hallgatók fórumában. Most köreinkben sok mindent beszélnek, de senki sem tud semmit, lényegében. Ennyi volna a kérédésem. Mészáros Mária vagyok Grassauból. 

– Halló, jó estét kívánok, Magyarországról beszélek. Kérem szépen, még a ’87-es esztendőben, amikor hallgattam a Szabad Európa Rádiót, a Földközelben című műsorban ígéretet kaptunk arra, hogy lesz majd adás a biokertészek részére. Én a Balaton partján lakom és biokertész egyesületbe tartozom, tagja vagyok. Sajnos, itt a magyar sajtóban nagyon kevés lehetőséget kapunk a biokertészek szakmai fogásaira. Nem tudom mi lehet ennek az oka, pedig a nyíltság van hirdetve, a nyíltságról van szó állandóan, de sajnos ez nem kap helyet. Szeretnénk termeszteni vegyszer mentesen, méreg nélkül és szeretnénk ha meg... (megszakad).

Halló, a biokertész vagyok és folytatnám a Balaton partjáról. Itt Magyarországon 2-3 millió ember hallgatja rendszeresen a Szabad Európa Rádiót, de nagyon szeretnénk hallani a biokertészkedésről, annak többféle fortélyairól. Az NSZK-ban hogyan megy, hogyan és mint megy? Egyébként megy itt is, csak nagyon... (megszakad) 

Üzenetek a TV2-nek

– Egy aggódó feleség – sok feleség nevében – kérdezi, hogy a Tengizből hazatérőket megvizsgálják-e orvosok? Olyan borzasztó dolgokat hallani. Jó lenne, ha AIDS-szűrést és egyéb vizsgálatokat is végeznének, ki tudja, milyen betegségeket lehet ott kapni? 

– Sci-fi filmeket miért nem vetítenek? Szerintem az egész közönség hiányolja a sci-fit. Magyarországnak sci-fi kell! 

– Déri Jánostól kérdezem, hogy miért titkolják el az áremelések részletes listáját?

Szeretném, ha Déri pontosan elmondaná, hogy mi lesz drágább. 

– A múlt heti Évgyűrűkben láttam, hogy a nyugdíjasoknak jár 240 liter kedvezményes benzinre jegy. Milyen formában lehetne ezt még egyszer hallani? Jó lenne pontosítani, hogy mi az igazság ebből. 

Még több üzenetet az OSA honlapján itt és itt olvashatnak>>>