Miért nem frissül a TV-maci órája?

2009.01.28. 00:02

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

A feszült belpolitikai hangulat mellett két telefonáló figyelmét is magára vonta a nap (Pozsgay Imre után) második számú ikonja, a TV-maci. Üzenetek a SZER-nek és a TV2-nek 1989. január 28.-án, szombaton.Bővebben az OSA honlapján itt és itt olvashat telefonokat>>>

Üzenetek a SZER-nek

– Meg vagyok döbbenve, hogy nem figyelik a magyarországi eseményeket. Tegnap a televízióban a kormány szóvivője beszélt a Nagy Imre-per áldozatainak az eltemetéséről, hogy engedélyezik a temetést, kiadják a családtagoknak. A rehabilitáció nem szerepel a napirenden. Nagy Imre, Szilágyi, Maléter, Gimes megvan, Losoncziról nem beszéltek. A TV és a rádió is többször bemondta. Önök miért hallgatnak? Állandóan figyelem a híreiket.

– André kommunista jeligére kérdezem, hogy önök milyen állampolgárok? Szeretném, ha ezt most a hétvégén, a Hallgatók fóruma című rádióadásukban megválaszolnák. Tehát Nyitrai János francia állampolgár-e, vagy milyen? Önök mind nyugat-német állampolgárok, vagy pedig amerikai állampolgárok, vagy pedig annak az országnak az állampolgárai, ahol önök, mint rádiótudósítók dolgoznak?

Üzenetek a TV2-nek

– Magyarországot szabadítsák már meg a kommunizmustól, a gyilkos munkásőröktől, a gyilkos kommunistáktól! Hazudnak, az egész világot bolonddá teszik. Akasztani kéne minden kommunistát, a Kádárt, a Lázárt, a Losonczit. Felveszik a 70-80 ezer Ft nyugdíjat, és elmenekülnek a nép elől, a nép haragja elől.

– Ma reggel hallottam Pozsgay Imre nyilatkozatát a rádióban Nagy Imre kivégzéséről. Ezzel kapcsolatban, a glasznoszty jegyében, ha a Magyar Televízió kettes stúdiójában megkérdeznék Pozsgay Imrét, hogy melyik pártnak volt tagja annak idején és most melyik párt politikai bizottságának a tagja – az jó lenne.

– Csak azt szeretném kérni, hogy a Házibarátban az ételrecepteket egy kicsit tovább tartsák fent, mert mire leírná az ember, addigra elveszik a képernyőről.

– Szeretném megkérdezni, hogy a TV-maci órája miért mutat még mindig negyed nyolcat, amikor már rég nem akkor kezdődik a mese?

– A műsor jó, de sok a duma, egész nap filmeket kellene vetíteni. A Telesportban meg miért mindig csak kézilabdát és kosárlabdát mutatnak? És a TV-maci teljesen felesleges.