A Híradó bemondója igyon hársfateát mézzel és ne beszéljen

2009.02.03. 12:55

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Lecserélték a klasszikus tévétorna szignált, a csilláron logó nagypapával. Mindenki a BUMM-mal akart játszani, de a vidékiek szerint a pestiek játszanak rajta, a pestiek szerint pedig a vidékiek. Moldoványi Ákos pedig megfázott. Nézői telefonok a közszolgálati kettesnek 1989. február 3-án.

 

A jövő heti rádióműsorban láttam, hogy szombaton a Charles Bronson-sorozatban a Nem lehetsz mindig győztes című filmet vetítik. Ezt a filmetmár szilveszterkor vetítették, nem lehet-e elírás, hiszen ilyen hamar nem szoktak filmet ismételni. Erre szeretnék választ kapni. (Akinek nem ugrik be, hogy melyik film is ez, Tony Curtis és Charles Bronson kalandorkodik, az előzetese itt látható.)

Eddig minden bizalmam a TV tisztességében volt, de ez most megingott. Amikor bemondják a játékok számait, egy másodpercen belül hívom a számot, és már foglaltat jelzett. Hogy lehet az, hogy vidékről, például Debrecenből hamarabb jutnak telefonhoz, mint én itt Pesten. Ezt nagyon rosszallom.

Kiskunhalasról beszélek, túl sok a pesti játékos, vidékiek is szeretnének játszani már. 

Régi és lelkes nézője vagy a TV-tornának. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy miért törölték el a régi kedves Sajdik-féle szignált?

(A figurákat valóban Sajdik Ferenc tervezte, a rendező pedig az a Mata Ferenc volt, aki a Kukori és Kotkodát, és a Mikrobit is is jegyezte, a főcímzenéért Kőszegi Pál nevét érdemes felidézni. A szignált 1989-ben cserélték le. A tévétornáról a Comment:com remek posztja itt olvasható.) 

Nézem a TV1-en a Híradót. Hallom, hogy Moldoványi Ákos kissé rekedt. Kérem mondják meg neki, hogy hársafateát igyon mézzel és lehetőleg ne beszéljen. 

A BUMM játékkal kapcsolatban azt szeretném elmondani, hogy egy ilyen játék szilveszterkor elmegy, de hogy egy hétig minden nap, az már túlzás. Jó lenne valéami értékesebb és minden nap. Köszönöm a figyelmet.

Én még Békés megyéből sosem hallottam, hogy valaki játszhatott volna, nagyon sok számot kell nekünk hívni, azért nem tudunk játszani.

 

Még több nézői telefon az OSA honlapján.