Nem művészfilm kell, hanem bohózat vagy krimi

2009.02.09. 16:52 Módosítva: 2009.02.09. 17:54

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Akár az angyalt is visszatehetnénk a címer mellé, és sok tipp arról, hogy mit adjon a tévé. Üzenetek a köztévé 2-es csatornájának rögzítőjén, 1989. február 9-én.

Szeretném ha pénteken láthatnám Sabrina "forró lány" c. dalát.

(Egy kiváló feldolgozását megtaláltuk a neten, íme:

Az előbb elhangzott C. C. Catch száma. Szeretné még egyszer meghallgatni. (Más is kérte, de azért ennek a teljesítése már túlzás lenne.)

Nyolcadik osztályos. Szeretné, ha megismételnék a Queen együttes műsorát, de legalább a Hegylakót. Anyukája fel szeretné venni.

A nézők telefonáltak a címervita miatt is, aminek a lényege röviden: Kossuth vagy koronás címer legyen-e, bővebben pedig itt olvasható róla.

A címerekkel kapcsolatban: a szakértő azt mondta, hogy nyúljunk vissza a gyökerekhez. Hát ilyen erővel az angyalt is visszatehetnék a címer mellé.

A történésznek nincs igaza. Ö tudja pontosan azt, hogy mit jelent a címernek a különböző alakotóeleme, de jelenleg sem a Száva, sem a Dráva folyó nincs az ország birtokában, sem a Tátra, Mátra, Fátra, a hármashalom, amire céloz. Ha mi a címert a történelmi hagyományok alapján akarjuk, akkor vissza kell szereznünk ezt a területet.

Ekkor fejeződött be a Filmszemle, amiről szintén volt véleményük a nézőknek.

A február 9-én 22 órakor elhangzottak jogosak (ami a Filmszemlén elhangzott). Mióta a TV2 beindult, azóta egy nagyot markolt, semmit sem fogott, s ezzel a semmivel elütötte az első adást is. Fél mondatokat ad, félszavakat, egy csomó hülye külföldi zenét közben, megszakit mindent, semmit, soha nem fejez be. Az emberek azért nem tudják a magyar filmeket nézni, mert pénzük nincs rá, idejük nincs rá. Jobb lenne, ha a tv mai témájú filmeket sugározna.

Figyeltem a Nézőpontot. Szinetár Miklós mellett állok, a Pálffy-Lugossy duó, ha annyira akarja azokat a műsorokat, amik mellett kiállnak, akkor csináljanak egy harmadik csatornát. Szórakozni szeretne és nem szócséplést hallgatni.

Lugossy úrnak üzenem, nem vagyunk kíváncsiak a televízióban a dokumentum filmekre. Vígjátékokat készítsenek. Csapnivaló a magyar filmgyártás. Eleget láttunk már a dokfilmekből. A Pálffy menjen színházba, ott nézze a Németh László drámákat.

Egy érdekes mondat elhangzott a Szinetár úrtól, miután hosszasan vitaflkoztak. Ne vitatkozzanak, menjenek már a fenébe! Nem tudják nálunk megoldani, hogy jó műsor legyen. Az emberek már csak a képmagnót nézik, a tv-t nem. Szinetár úrnak igaza van.

Nem a művészi értékekről kéne beszélni, hanem egy valóságos jó film kell, a tv jó műsorokat adjon. Nem okvetlenül akar a néző valami hatalmas nagy művészi filmet nézni, lehet, hogy jobban örülne egy bohózatnak, vagy egy kriminek.

Amikor a TV 2 megindult - mint egy új ABC, ahol mindent lehetett kapni - most már nem olyan színes - érdekes a műsor, mint kezdetben. Kénytelenek visszakapcsolni, ránézni a Supert, vagy a Satl-et. Eleinte mindig a TV 2-nézte, de most már nagyon rossz. Mindenkinek ez a véleménye az egész lakótelepen. Felháborító!

Tessék megmondani a Nézőpont vitakozóinak, hogy ki kit honnan, miért akar kirúgatni azt ne az én pénzemért, villanyszámlámra döntsék el, inkább a Bummot játsszák nekem.

A csütörtök esti napzártához azt kéri, ne a múlt hibáival foglalkozzanak, arról vitatkozzanak, hogyan kell ezt a hibát kiküszöbölni? A Baló elvtárssal értek egyet. A javítás lehetőségeiről beszéljenek.

Nagyon szomorú, hogy csak azzal foglalkoznak, hogy tudják az embereket izgatni, és nem azzal, hogyan lehet őket megnyugtatni. Éppen elég szomoruság, bánat van, és nem érdekel senkit a tudományos mese, hogy még jobban idegesítsék és nyugtalanítsák az embereket. Maguk már rosszabbak már, mint a Szabad Európa, ugyanolyanok, mint a Vasárnapi Hírek, nagyon szégyellem magam, hogy ilyen tudományos emberek vannak.

Hívjanak vissza, mert nem szeretek gépnek beszélni. Végre volt egy érdekes téma, miért kellett a riportalanyba belefolytani a szót a Music time miatt? A vízdij sokkkai fontosabb, mint néhány bárgyú klip.

Még több nézői telefon 89-ből az OSA honlapján.