1989 a Föld körül

2009.06.26. 21:31

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Szabadtéri fotókiállítást rendeznek "1989 a Föld körül" címmel június 27-én és 28-án a Kodály köröndön. A 170 tablón csaknem 400 képet nézhetnek meg az érdeklődők. A fotók a rendszerváltás évének magyar és külföldi eseményei mellett a nyolcvanas évek hétköznapjait is bemutatják.

A szabadtéri fotókiállítás szombaton délután fél egykor nyílik, vasárnap este nyolcig tekinthető meg a Kodály köröndön, Budapesten.

Az "1989 a Föld körül" című tárlat anyaga két részből áll. Egyrészt pályázatot hirdettek meg profi fotósok számára, Százféle rendszerváltás címmel. A beérkezett csaknem ezer kép közül választotta ki a zsűri a kiállításra kerülő alkotásokat. A közönség emellett az MTI archívumából válogatott képek és hírek segítségével tekinthet bele a nyolcvanas évek eseményeibe.