Lendvai Ildikót is jelölték az MSZP elnökének

2009.02.15. 00:25 Módosítva: 2009.02.15. 00:28
Gyurcsány Ferenc mellett Lendvait és Szekeres Imrét is jelölték az MSZP élére Nógrádban. A legtöbb megyében azonban csak a miniszterelnököt terjesztették fel a posztra a hétvégén tartott küldöttgyűléseken.

A nógrádi szocialisták Gyurcsány Ferenc mellett Szekeres Imre elnökhelyettest és Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőt is pártelnöknek javasolták a párt márciusi tisztújító kongresszusára, az eddigi adatok szerint azonban a legtöbb megyében egyedül a miniszterelnököt jelölték erre a posztra.

Nógrád, Tolna, Vas és Veszprém megyében pénteken, Csongrád, Somogy, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében szombaton tartottak küldöttgyűlést, ezzel véget ért a kongresszust előkészítő, november végén kezdődött, felmenő rendszerű tisztújításának ezen szakasza.

A hét megyéből Tolnában pénteken Harangozó Tamást választották meg a korábbi elnökkel, Právics Józseffel szemben. Vas megyében Nemény András, eddigi elnökhelyettes váltja Kiss Péter kancelláriaminisztert, aki január végén jelentette be, hogy nem jelölteti magát újra. Nógrádban Boldvai László, Veszprémben Pál Béla, Somogyban Kolber István, Csongrádban Botka László, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Iváncsik Imre marad az MSZP megyei elnöke.

Az MSZP Nógrád megyei küldöttgyűlése Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett Szekeres Imre elnökhelyettest és Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőt is pártelnöknek javasolja a párt márciusi tisztújító kongresszusára. A megyék többségében azonban a küldöttek egyedül Gyurcsány Ferencet ajánlják pártelnöknek.

A fővárosban és 12 megyében volt már tisztújítás az MSZP március végi kongresszusára készülve. A megyék többségében a korábbi pártelnökök megőrizték tisztségüket.

Az MSZP március 21-22-én tartja soron következő tisztújító kongresszusát, amelyen döntenek a párt európai parlamenti választási listájáról is.