Több ezren vonultak Cozma tiszteletére

2009.02.15. 16:08 Módosítva: 2009.02.16. 12:17
A hideg és a süvítő szél ellenére gyűlt össze a Veszprémben soha nem látott méretű demonstráció az egy hete meggyilkolt sportoló tiszteletére.

4-5 ezren vonultak Marian Cozma tiszteletére rendezett emlékmenetben vasárnap Veszprémben. A többségben fekete ruhás gyászolók a kézilabdázó "Soha nem feledünk" felirattal ellátott nagyméretű fotóját követték két órán keresztül a városközponttól a sportcsarnokig, a Veszprém Arénáig.

A demontsrálók között sok szurkoló volt, sokan tekerték magukra az MKB Veszprém drukkersálát és többen viseltek 8-as feliratot, a sportoló ugyanis 8-as számú mezben játszott.

A nagy rendőri készültség ellenére a menetben nem volt semmilyen atrocitás, felemelt hangú vádaskodás. Több száz mécsest gyújtottak a tragédia helyszínénél, a Patrióta bár előtt, illetve az Arénánál is. A tömeges gyertyagyújtás miatt egyébként már a szomszéd Tesco és a környékbeli virágboltok sem tudták mécsessel ellátni a Cozmára emlékezőket.

A vezetés részéről senkit sem lehetett látni az emlékmenetben, csak Pál Béla, Veszprém szocialista országgyűlési képviselőjét, aki hangsúlyozta, magánemberként van jelen.

A csarnok előtt néhány ezren kivetítőn követték a Bajnokok Ligája meccset.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport