Luxusautót kapott a közlekedési miniszter

2009.02.20. 06:54 Módosítva: 2009.02.20. 06:55
Molnár Csabának decemberben, a takarékossági intézkedések bejelentése után szereztek Audit.

Nem Veres János pénzügyminiszter volt az egyetlen, aki a kormány takarékossági intézkedései után kapott új, szolgálati luxusautót. A Blikk beszámolója szerint Molnár Csaba gazdasági miniszter is azután kapott 15 milliós Audi A6-os luxusautót, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök takarékosságra szólította kormányát és októberben leállíttatta az autóvásárlásokat.

A minisztérium azzal indokolta az autóvásárlást, hogy Molnár elődje, Szabó Pál minisztersége idején korábbi, még a Magyar Posta vezéreként kapott szolgálati autóját használta, amit távozásakor meg is vásárolt, így Molnárnak nem volt megfelelő autója.

Molnár autóját a Blikk értesülései szerint nem vásárolták, hanem bérlik, de azt nem tudni, mennyiért. A lap egy Audik kölcsönzésével foglalkozó cégtől azt a választ kapta, hogy az autó havi bérleti díja 1,5 millió forint, azaz tíz havi bérleti díjból akár meg is lehetne vásárolni egy új A6-os alapmodellt.

A Blikk szerint a közlekedési tárca Gyurcsány egy másik utasítását is megszegte. A miniszterelnök szóvivője szerint azt kérte kormányától, hogy ha "új autó vásárlására kerülne sor, mert ellopják, vagy totálkáros lesz, akkor is önmérsékletet kell mutatni, például a felszereltségben. Vagy abban, hogy milyen motorral vásároljuk az autót." Molnár egy 3 literes, 176 lőerős turbódízel A6-ost kapott.