Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kilencmilliós végkielégítés jár Gyurcsánynak

2009.04.15. 15:45
Gyurcsány Ferenc, Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János jogosult végkielégítésre, illetve a kormányszóvivői iroda szerint juttatásra, mivel ők voltak egy évnél tovább a kormány tagjai. Gyurcsány a neki járó kilencmillió forintot jótékony célra ajánlja fel.

Gyurcsány Ferencnek és három, távozó miniszterének jár végkielégítés a vonatkozó szabályok szerint. A kormányszóvivői iroda szerint ugyanakkor ez a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint nem végkielégítés, hanem juttatás, ami azoknak jár, akik több mint egy évig voltak a kormány tagjai.

A három miniszter és a volt kormányfő hat havi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7 777 800 forintot kap, Gyurcsány Ferencnek pedig 9 044 400 forint jár.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a leköszönt miniszterelnök eddigi gyakorlatához tartva magát a végkielégítést (vagy juttatást) is jótékony célra ajánlja fel.

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.