Kitáblázták az esztergomi kátyúkat

2009.04.20. 14:24
Táblákat helyezett el több, Esztergomba bevezető és a városon áthaladó állami főút mellett az önkormányzat. A város sajtófelelőse elmondta: arról tájékoztatják a lakosságot, hogy az út felújítására szánt pénzt az állam visszavonta, így nem várható a kátyúk kijavítása.

Takács István tájékoztatása szerint a táblák, a tájékoztatáson túl, név szerint említik a térség két MSZP-s országgyűlési képviselőjét, akiknek az "Út vagy egészségügy: a Gyurcsány-kormány minden javaslatát megszavazták" szöveggel mondanak "köszönetet".

forrás: szeretgom.hu
forrás: szeretgom.hu

Az önkormányzat 12 táblát helyezett ki az utak mellé. Az óriásplakát méretű, citromsárga alapon fekete betűkkel írott táblák közül egyet a kihelyezést követően ismeretlenek összetörtek , látható a szeretgom.hu internetes oldal felvételein.

A sajtófelelős közleménye szerint az állami közutakat kezelő Magyar Közút Kht. korábban 80 millió forintos útfelújítást tervezett a városban, s ezt Esztergom 320 millióval kívánta kiegészíteni.

forrás: szeretgom.hu
forrás: szeretgom.hu

Nem az esztergomi önkormányzat az első, négy éve Derce Tamás újpesti polgármester is hasonló jellegű táblákat helyeztetett el a kerület két kátyús utcáján, amit a fővárosi önkormányzatnak kellett volna rendben tartania.