Kikapcsolhatják a villanyt az iparkamaránál

2009.04.23. 19:36 Módosítva: 2009.04.23. 19:38
Mintegy 36 millió forint közüzemi tartozást halmozott fel az állami tulajdonú, úgynevezett METESZ-székház. Az épületben több szervezet lakik, többek között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének. Az Inforádió úgy tudja, utóbbi kettő vitatkozik azon, hogy is jött össze ez a tartozás.

Veszélybe került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara működése, mert más szervezetek mellett a köztestületnek is otthont adó budapesti, állami tulajdonú METESZ-székház több tízmillió forintos közüzemi tartozást halmozott fel, tudta meg az Infórádió. A Kossuth tér 6-8. szám alatti, a metróállomás fölötti épületről van szó. Itt van az irodája a többi között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, valamint a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének.

Az Infórádió úgy értesült, hogy ez a két utóbbi szervezet, tehát az MGYOSZ és az MTESZ vitatkozik egymással, hogy melyikük nem fizette ki az információnk szerint 36 millió forintos hátralékot. Ezt részben megerősítette Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki azt mondta: évek óta gond van az épület közüzemi díjainak kifizetésével, holott ők, a bérlők mindig kiegyenlítik a számláikat.

A kamarai elnök hangsúlyozta, hogy a köztestület olyan, nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos szervezeteket működtet a székházban, mint például a választott bíróság vagy a békéltető testület. Parragh László az elmúlt hetekben többször egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel. Felajánlotta, hogy a kamara átveszi az épület kezelését, és kialakítja ott a Magyar Gazdaság Házát. Egyelőre azonban az elnöknek azért kell latba vetnie minden befolyását, hogy a szolgáltatók ne kapcsolják ki a gázt és az áramot a Kossuth téri épületben.