Budai Bernadett szocialista képviselőjelölt lett

2009.05.14. 19:58 Módosítva: 2009.05.14. 19:58
Baráth Etelét, Csiha Juditot és az MSZDP-be igazolt Hárs Gábort sem indítja újra 2010-ben a budapesti MSZP. Budai Bernadett kormányszóvivő viszont képviselőjelölt lesz a Ferencvárosban.

Elkészült az MSZP budapesti választási listája a 2010-es országgyűlési választásokra. Budai Bernadett kormányszóvivő az MSZP egyéni képviselőjelöltjeként indul a 2010-es országgyűlési választáson Ferencvárosban.

A jelenlegi szocialista parlamenti frakció tagjai közül nincs az egyéni jelöltek között Donáth László, Kékesi Tibor, Filló Pál, Csiha Judit és Baráth Etele, illetve Hárs Gábor.

A budapesti pártlistát Lendvai Ildikó pártelnök vezeti, aki egyéniben is indul a XXII. kerületben. Őt sorrendben Burány Sándor budapesti elnök, Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes, Molnár Zsolt, Steiner Pál, Pál Tibor, Józsa István, Simon Gábor választmányi elnök és Tóth Csaba követi.

Budai Bernadett a listán is szerepel, 15. helyen. küldöttcsoportok döntése alapján a 2006-os szocialista egyéni képviselőjelöltek többsége újra indul 2010-ben. Azok, akik jövőre nem indulnak egyéniben, 2006-ban mindannyian nyertek a körzeteikben, az MTI értesülése szerint többségük saját elhatározásából nem méretteti meg magát újra.

Az új jelöltek többsége fiatal szocialista politikus. Donáth László helyett Kiss László indul a 4. választókerületben. A VIII. kerület egyik választókerületében új szocialista jelölt lesz, míg a másikban ez még nem eldöntött kérdés. Az MSZDP-be átigazolt Hárs Gábort Komássy Ákos váltja, az pedig még nem dőlt el, hogy a 10. választókerületben, amely részben a VII., részben a VIII. kerülethez tartozik, melyik kerület jelöltje indul, Szabó Zoltán marad-e az egyéni jelölt, vagy Kertész Krisztián indul helyette.