2024. június 21. 15:00
Szlovákia 1
Ukrajna 2
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország 1
Ausztria 3
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00 ÉLŐ
Hollandia 0
Franciaország 0

Fodor Gábor pénteken mond le parlamenti mandátumáról

2009.09.10. 20:22
Fodor Gábor, ahogy azt már az SZDSZ új elnökének megválasztásakor jelezte, pénteken hivatalosan is lemond parlamenti mandátumáról. Távozását azzal indokolta, hogy az SZDSZ új elnökének akar lehetőséget biztosítani, hogy egy olyan ember töltse be a posztot, aki erősítheti politikáját a frakcióban.

Lemond parlamenti mandátumáról Fodor Gábor, a párt volt elnöke hivatalosan pénteken délben jelenti be lemondását, akkor találkozik Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével. Fodor Gábor továbbra is az SZDSZ tagja marad.

Fodor Gábor az EP-választások után már jelezte, hogy távozni akar a pártelnöki posztról, és amikor megválasztották az új elnököt, bejelentette, lemond a képviselői mandátumáról. Távozását akkor azzal indokolta, hogy az új elnöknek, Retkes Attilának lehetőséget akar biztosítani a hely betöltésére egy olyan emberrel, aki az ő politikáját erősítheti a frakcióban.

03

Fodor Gábor listáról jutott a parlamentbe, így mandátumának betöltéséről a párt vezetése gondoskodik, nem automatikusan kerül be az SZDSZ listájáról a következő ember: az ügyvivői testület tesz javaslatot, a döntést a párt országos tanácsa hozza meg. Az országos tanács következő ülését jövő héten szombaton tartja.

Az SZDSZ frakciója pénteken délben tartja első ülését az őszi ülésszakban, vendégük lesz Bajnai Gordon miniszterelnök és Oszkó Péter pénzügyminiszter.