Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron

2009.10.04. 20:07
Mindössze 40 centiméteres kilátó épült Bodrogkeresztúron, amelynek megépítésére majdnem 40 millió forintot nyert az önkormányzat - számolt be az RTL Híradó. Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta.

A bodrogkeresztúri kilátó mindössze negyven centiméter magas, amelynek közepére egy bronzból készült iránytűt is betonoztak. Az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől nyert rá 39 millió forintot. A kilátónál még a mellette lévő vízmű dombja is sokkal magasabb. (További képek itt.)

A község alpolgármestere elismerte, hogy igen alacsonyra sikerült a kilátó, de azt mondja: ennyi pénzből csak erre futotta. Rengeteg földet és szemetet kellett elhordani és a körülötte lévő erdőrészt is ki kellett tisztítani - nyilatkozta az RTL Híradónak Gál László alpolgármester.

A kilátóhoz építtetett a község járdát, padokat és egy szalonnasütőt is. A projektre pénzt adó Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is kereste az RTL Híradó, de azt mondták: nem volt elég idejük megtalálni az adatbázisukban a bodrogkeresztúri kilátót, ezért egyelőre nem tudtak válaszolni a kérdésekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?