Gyurcsány Dés László kúriáját vette meg Kötcsén

2009.10.26. 09:29 Módosítva: 2009.10.26. 11:43
Dés László zenész kúriáját vette meg Kötcsén Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. Az ingatlan a Dobozy-kúria szomszédságában van, ahol a Fidesz minden ősszel Polgári Piknikre gyűlik össze, írja a sonline.hu. A volt kormányfő titkársága megerősítette a hírt: Gyurcsány Ferenc és felesége közösen vették meg a nyaralót 66 millió forintért.

Gyurcsány Ferenc a Kossuth-díjas zenész, Dés László kúriáját vásárolta meg Kötcsén, olvasható a sonline.hu-n. A helyiek azt mondják, szépen felújított épület került a Gyurcsány-család birtokába.

A kötcseiek nem értik, hogy Dés László, aki különösen szerette a falut, miért vált meg a kúriától. Egyesek szerint kevesebb ideje volt már leutazni a Balatontól 10 kilométerre fekvő településre..

Az ingatlanvásárlás pikantériája, írja a lap, hogy az új Gyurcsány-ház annak a Dobozy-kúriának a szomszédságában található, ahol a Fidesz minden ősszel Polgári Piknikre gyűlik össze.

Gyurcsányék tavaly nyáron már megpróbáltak ingatlant venni Kötcsén. Akkor a volt kempinget szemelték ki, azt azonban elővásárlási jogával élve végül egy szemesi nő vehette meg.

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára közösen vettek nyaralót Kötcsén, 66 millió forintért - közölte a volt kormányfő titkársága. A házaspár fele-fele arányban tulajdonosa, és az ingatlant fel fogja tüntetni vagyonnyilatkozatában a volt kormányfő.