Ügyfélszolgálati irodát nyitott Pécsen a Tettye Forrásház

2009.10.26. 11:20
Ügyfélszolgálati irodát nyitott hétfőn Pécs új vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház Zrt. azon iroda helyett, mely fölött a közelmúltban visszavette az ellenőrzést a korábbi szolgáltató, a Pécsi Vízmű Zrt.

Az új iroda megnyitása azért vált szükségessé, mert a Nagy Lajos király úti iroda felett egy héttel ezelőtt a francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt. visszavette az irányítást, majd bezárta azt. Ez az ügyfélszolgálat egyébként más helyszínen működik, mint az önkormányzat által korábban ellenőrzés alá vont vízműépület.

Kisbáró Edina, a Pécsi Vízmű szóvivője akkor azt mondta: nem az ügyfélszolgálati iroda "visszafoglalásáról" van szó, hanem arról, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. visszavette jogos tulajdonát a város közgyűlése által létrehozott Tettye Forrásház Zrt.-től.

Az ügy előzménye, hogy pécsi önkormányzat által megbízott biztonsági cég alkalmazottai október 5-én ellenőrzésük alá vonták a vízmű épületét, s kizárták onnan a Pécsi Vízmű Zrt. vezetőit.

A lépésre azután került sor, hogy a város közgyűlése Tettye Forrásház Zrt. néven céget hozott létre a vízközművek átvételére az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű Pécsi Vízműtől, miután a felek határidőre nem egyeztek meg a kisebbségi részvénypakett visszavásárlásáról. A történtek miatt mindkét fél bírósághoz fordult.

A város és a Suez Environnement között azért romlott meg a viszony, mert az önkormányzat szerint a Pécsi Vízmű túl drágán szolgáltat, nem a vízdíj csökkentését, hanem a terjeszkedést helyezte előtérbe. Az önkormányzat sokallta a befektető osztalékát és egyéb járandóságait, amelyek egy százszázalékos városi tulajdonú vízszolgáltató esetén Pécset gazdagíthatnák.