Bajnai indokoltan villogó kormánytagokat akar

2009.10.29. 11:02 Módosítva: 2009.10.29. 11:33
A kormányfő arra kérte beosztottjait, csak akkor használják a megkülönböztető jelzést, ha muszáj.

Bajnai Gordon megkérte a kormánytagokat, hogy csak nagyon indokolt esetben használják szolgálati autójuk kék villogóját, közölte Szollár Domokos kormányszóvivő.

A Blikk számolt be arról, hogy a kormányfő Balázs Péter külügyminiszter múlt heti balesete után "villogóstopot" rendelt el.

Szollár Domokos elmondta: a miniszterelnök kérésének nincs semmilyen jogi formája, nem született például róla rendelet, csak megkérte erre a minisztereket.

Mátrai Zsuzsanna, a Külügyminisztérium szóvivője múlt szerdán közölte, hogy Balázs Péter külügyminiszter koccanásos balesetet szenvedett Budapesten, de sem a miniszter, sem a sofőrje nem sérült meg.

Beléjük rohantak

A Blikk csütörtöki számában a történtekről szólva Balázs Péter elmondta: nem ők gázoltak, hanem egy idős hölgy rohant beléjük kocsival egy útkereszteződésnél, mert nem vette észre, hogy jön az autójuk. Arra a kérdésre válaszolva, hogy indokolt volt-e a kék villogó és a sziréna használata, a tárcavezető azt mondta: azt nem ő dönti el.

"A megkülönböztető jelzés használatáról a szolgálati autóm sofőrje, a Köztársasági Őrezred munkatársa dönt. (...) Én egyáltalán nem szólhatok bele az ő munkájukba. Kezdetben még próbáltam tippeket adni nekik, hogy merre menjünk, de még azt is ők döntik el, ahogyan arról sem kérdeznek meg, hogy használják-e a megkülönböztető jelzést. Náluk is ott van a program, azt tartani kell" - jelentette ki a miniszter.