Hét hónapja utaztatják a brókerítéletet

2009.10.30. 11:39 Módosítva: 2009.10.30. 11:49
Hét hónapja van úton a brókerügyben hozott ítélet, amit tavaly augusztusban hozott a bíróság. Amíg nem jut el az ügyészségtől az ítélőtáblához a dokumentum, nem tud elindulni másodfokú eljárás.

A kihirdetés után nyolc hónapig foglalták írásba a brókerügyben hozott ítéletet, azóta nem került át a Fővárosi Ítélőtáblához a a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségtől, hogy megkezdődhessen a másdofokú eljárás. Az egyik vádlott, az első fokon 5 évre ítélt Kerék Csaba ügyvédje most az ítélőtáblához fordult, hogy szüntessék meg védence házi őrizetét, mert az indokolatlanul elhúzódó eljárásban szerinte sérül a tisztességes eljáráshoz való jog. Kerék Csabát 2004 nyarán fogták el, azóta van vagy előzetesben, vagy - mint most is - házi őrizetben, jogerős ítélet nélkül.

Kerék Csaba elsőfokú ítélet kihirdetésén
Kerék Csaba elsőfokú ítélet kihirdetésén

A Fővárosi Bíróság bírája 2008. augusztus végén ítélkezett első fokon. Az ügy főszereplője, Kulcsár Attila 8 év börtönt és 177 millió forintos vagyonelkobzást kapott. Letöltendő börtönt kapott többek között Kerék Csaba, a Britton Kft. volt vezetője, Bittvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő volt vezérigazgatója és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. egykori vezetője is. A 23 milliárd forintos sikkasztási ügynek összesen 24 vádlottja van.