Megvédenék a gázóra-leolvasókat

2009.11.13. 14:28 Módosítva: 2009.11.13. 14:37
Ha az Országgyűlés elfogadja a törvénymódosítást, akkor januártól közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek az áram- és gázszolgáltatók ellenőrzést, kikapcsolást és leolvasást végző alkalmazottai.

Törvénymódosítási javaslat készült arról, hogy a mentők, orvosok, tanárok és postások mellett az áram- és gázszolgáltatók ellenőrzést, kikapcsolást és leolvasást végző munkatársai is közfeladatot ellátó személyeknek számítsanak, írja az MR1-Kossuth Rádió.

Boross Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ szóvivője azt mondta, hogy örülnek a büntető törvénykönyv tervezett módosításának. "Gyakran kerülnek veszélyes helyzetekbe az áramlopásokat felderítő vagy a tartozás miatt a szolgáltatást kikapcsoló szerelők" - mondta Hajdú György, a társaság művezetője a rádiónak.

Sokszor kutyák miatt nem tudják a fogyasztásmérőt ellenőrízni, egyesek fenyegetik, akár meg is verik az áram- és gázszolgáltatók terepen dolgozó munkatársai. Ha az Országgyűlés elfogadja Göndör István MSZP-s képviselő indítványát, akkor januártól súlyosabb büntetésre számíthatnak az említett atrocitások elkövetői.