Konrád
6 °C
23 °C

Vízparti üdülőt adott olcsón a fideszes megye

2009.11.22. 13:18
Fidesz által vezetett Pest megyei önkormányzat 6,5 millió forintért kótyavetyélt el egy siófoki vízparti nyaralót. Szabó Zoltán szerint a tíz-tizenötszörös ár lett volna a reális.

Az MSZP "Így kormányoztok ti!" című sajtótájékoztató-sorozatának 19. részében a politikus emlékeztetett arra, hogy a több mint 600 négyzetméteres, balatoni, vízparti telken álló 100 négyzetméteres nyaralót az önkormányzati értesítés szerint a legjobb ajánlatot tevő nyerte el.

Szabó Zoltán azt mondta, hogy ez a vevő az az Árvai László volt, aki korábban kétszer is a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje volt, és 1998-2002 között a Pest megyei közgyűlésnek is tagja volt.

A szocialista képviselő hozzátette, hogy Siófokon 6,5 millió forintért egy lényegesen rosszabb helyen fekvő, 17 négyzetméteres sorházi apartmant lehet vásárolni.

Azt mondta, hogy a vízhez közeli üres telkek négyzetméterára 50-100 ezer forint között mozog, számításai szerint így csak a telek 30 millió forintot ér. Megjegyezte, hogy a hasonló méretű és adottságú házakat 20-40 millió forint között szokták kínálni a környéken.

Szabó Zoltán azt mondta, hogy a Fidesz és a Pest megyei önkormányzat fideszes vezetője, Szűcs Lajos úgy gondolja, hogy "az önkormányzat vagyonával, az adófizetők pénzével bármit meg lehet tenni".

A politikus vitathatatlannak nevezte, hogy kerültek napvilágra hasonló esetek más, esetenként kormánypárti képviselők kapcsán is. Úgy fogalmazott, hogy ilyenkor a jobboldali sajtó ingatlanpanamát kiált, a fideszes Balsai István "elszámoltatásról szónokol", az ügyészség pedig nyomozást rendel el. Hozzátette, hogy az "elkótyavetyélt üdülő" esetében viszont "úgy tűnik, hogy ezekre egyelőre várni kell".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!