Olivér
4 °C
8 °C

Az MDF leigazolná Debreczeni Józsefet

2009.11.25. 15:47 Módosítva: 2009-11-25 17:24:10
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán azt mondta: egyetért azzal, hogy legyen formalizált kapcsolat az MDF és Debreczeni József között. Debreczeni József Orbán Viktorról írt könyvének keddi bemutatóján az Indexnek azt mondta: meg sem fordult a fejében, hogy az MDF 2010-es listáján szerepeljen, a Népszabadságnak viszont azt mondta: szóba jöhet a politikai szerepvállalás az MDF-ben.

Kedden Debreczeni József  Dávid Ibolya és Kuncze Gábor társaságában mutatta be Orbán Viktorról szóló új könyvét. Az eseményen az Index kérdésére azt válaszolta: meg sem fordult a fejében, hogy az MDF 2010-es listáján szerepeljen és politikusi szerepet vállaljon.

A szerdán megjelent Népszabadságban viszont Debreczeni József közíró nem zárta ki, hogy politikusi szerepet vállal. Mint mondta, a rendszerváltás óriási történelmi fordulatot jelentett, abban igyekezett részt venni. "Most is történelmi idők jönnek, ha nem is olyan reménytelik, épp ezért a politikai szerep is jöhet akár" - nyilatkozta a lapnak, majd hozzátette: számára csak az MDF jöhet szóba.

Kerék-Bárczy Szabolcs az MDF szóvivője úgy fogalmazott: egyetért Debreczeni József írásaival és gondolatmenetével.

Közölte: örülne annak, ha formalizált kapcsolat alakulna ki az MDF és Debreczeni József között, azonban - mint kiemelte - erről még nem tárgyaltak.

Formalizált kapcsolat egyébként ebben a ciklusban is létezett a párt és Debreczeni között, aki 1990-94 között az MDF színeiben országgyűlési képviselő is volt. Debreczeni most az MTI kuratóriumi tagságát vállalta a párt felkérésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?