Szili szerint régi arcok kerültek az MSZP-lista élére

2009.12.11. 08:34 Módosítva: 2009.12.11. 12:23
Az MSZP országos listájának élén a megújulást jelképező személyeknek kellene állniuk - jelentette ki Szili Katalin szocialista politikus az MTV reggeli műsorában. Szili Katalin azt mondta, azért vetette le nevét a lista 5. helyéről, hogy az első helyeken azok szerepeljenek, akik a "remény politikáját" képviselik.
Szili Katalin (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Az országos lista első tíz-húsz helyén a személyi összetételnek olyannak kellene lennie, amely hitelesíti az új kiegyezés programját, egyben felvillantja az új kiegyezés politikájának lehetőségét - hangsúlyozta az Országgyűlés volt elnöke, amikor arról kérdezték, miért vetette le nevét az országos lista ötödik helyéről.

Leszögezte: lépését nem valamiféle személyi ellentét diktálta, hanem az, hogy ragaszkodik az elveihez. Szerinte az lett volna az elvszerű, ha az első helyeken azok szerepelnek, akik a megújulás, a remény politikáját jelképezik, a párt vezető politikusai pedig hátrébb, de még befutó helyre kerültek volna.

A maga feladatát Szili Katalin abban határozta meg, hogy az általa kezdeményezett Szövetség a Jövőért Mozgalom megszólítsa a társadalom baloldalát, lehetőséget adjon az MSZP szavazótáborából kikerült választóknak. Úgy vélte, megfelelő politizálással el lehet érni, hogy a jövő évi választáson olyan eredmény szülessen, amely nem teszi lehetővé, hogy egyetlen párt alakítson kormányt.  • Hírek
  • Megtakarítás