A havas tájakon -20 fok is lehet

2009.12.17. 10:12
Miközben az ország középső részén hét ágra süt a nap, keleten és Zala megyében még havazik. A hétvégén napközben se lesz több -6 foknál.

Az ország középső részén csütörtökre megszűnt a havazás, a legtöbb helyen süt a nap, csak helyenként borús az ég. Továbbra is esik a hó az észak-keleti országrészben és a Tiszántúlon. Intenzíven havazik Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény térségében, a lehullott hó mennyisége eléri az 5-6 cm-t. Tiszafüred környékén 16 cm hó hullott mostanáig. Szintén havazik vagy szállingózik a hó a Jászságban, Hajdú-Bihar megyében, Szabolcsban,  Békés megyében, valamint  Makó közelében.

A főutak sónedvesek, vizesek, a mellékutakon hókásásak, latyakosak, sok helyen jegesek, jégbordásak, síkosak.

DMOHA20091216001

A hétvége programjait nem annyira a hó határozza majd meg, sokkal inkább a várható rettenetes hideg. Pénteken csak kisebb hózáporok várhatók, komolyabb havazásra csak szombaton számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7, -13 fok között lesz, de a hóval borított, derült helyeken -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2, -8 fok között várható.