Letenyénél kilométeres a torlódás

2009.12.19. 17:45
Lezárták az M70-es autóutat Letenye közelében, mert a szombat kora délutáni baleset után nem sokkal újabb ütközés történt a havas úton, a baleset miatt Szlovénia felől több kilométeres torlódás alakult ki, mert a Romániába tartó vendégmunkások járművei a szembejövők sávját is elfoglalták.

Letenyétől 5 kilométerre a szlovén határ irányába két kamion és egy személyautó karambolozott, a személyautó egyik utasa megsérült. Mindhárom jármű román rendszámú, a műszaki mentésben a tűzoltók segítenek. A személyautó felborult, az egyik kamion a szalagkorlátra dőlt.

Salamon Róbert alezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, hogy az ütközés a kora délutáni balesettől alig néhány kilométerre történt. Akkor egy román és egy magyar személyautó karambolozott, a baleset során hárman megsérültek.

Az MTI tudósítójának tapasztalatai szerint Zala megyében már 20-25 centiméter a hó vastagsága, még a főbb útvonalak és a városok útjai is csak nehezen járhatóak. Az M7-es autópályán és az M70-es autóúton is csak lassú tempóban lehet haladni, a közelgő ünnepek miatt pedig megerősödött az Olaszország, Franciaország és Spanyolország irányából Romániába tartó járműforgalom.

A Szlovénia irányából érkező és az M7-es autópálya felé tartó vendégmunkások autói a baleset miatt teljes szélességében elfoglalták a kétszer egy sávos autóutat. A járművek több kilométer hosszan torlódtak fel, a szembejövők sávját is elfoglalva.

Késő buszok

Zalában a távolsági autóbuszok csak nagy késésekkel tudnak közlekedni, de egyetlen jármű sem akadt el és minden települést el tudnak érni. A Zala Volánnál a Budapest, Pécs és Győr irányából érkező járatoknál vannak a legnagyobb késések, de a megyén belüli közlekedésben is hosszabb menetidővel kell számolni.

A halmozott késések miatt járatokat kellett összevonni, mert a következő indulási időre nem mindig érkeznek meg a buszok. Ha továbbra is változatlan intenzitással esik a hó, nem tudják mindenhová elindítani a járataikat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport