Schmuck Puchéknál is tapogatózik

2009.12.22. 09:33 Módosítva: 2009.12.22. 09:33
Közeledik a választás, reaktiválja magát a Tisztelet Társasága. A tavasszal párttá alakult nyugdíjas-jogvédő szervezet vezetője, Schmuck Andor Rogán Antal fideszes polgármester oldalán jelentette be: nyílt napon várják a jelentősebb politikai erők vezetőit, hogy ismertessék velük programjukat, és az esetleges választási együttműködésről tárgyaljanak. Az MSZP több vezetőjét már megkereste a pártból kizárt egykori szocialista képviselő.

Karácsonykor újra elindul a Tisztelet Társasága honlapja, amelyet a 2006-os választások után kapcsoltak le. Az oldal alapján egyelőre csak annyit lehet tudni a társaságról, hogy jelképei - a piros rózsa és a Korda-sláger – elmúlt négy év alatt sem változtak, pedig a júniusi EU-képviselőválasztás előtt párttá alakult a szervezet.

Schmuck Andor az V. kerületi TT-helyiségben tartott nyugdíjas karácsonyon Rogán Antal társaságában jelentette be, hogy szervezete, amely a 2006-os választáson az MDF-fel kötött választási együttműködésben egy képviselőt juttatott a parlamentbe, most újra politikai partnereket keres.

Schmuck Andor az Operabálon
Schmuck Andor az Operabálon

A Magyar Nemzet tudósítása szerint a TT december 28-án és 30-án várja személyes elbeszélgetésre az érdeklődő pártok vezetőit, hogy ismertesse a szépkorúakat érintő elképzeléseit, és tárgyaljon velük az esetleges választási együttműködésről. Schmuck Andor az európai parlamenti választáson elindult valamennyi párttal elképzelhetőnek tartja az együttműködést. A Magyar Nemzet a Fideszt kihagyta a felsorolásból, az MDF-et azonban kommentár nélkül említette a lehetséges partnerek között, holott a TT elnöksége egy éve kizárta, hogy 2010-ben ismét Dávid Ibolyáékkal szövetkezzen.

Az Index információi szerint a TT már elkezdte a tapogatózó tárgyalásokat. Schmuck az MSZP néhány vezetőjével, Kiss Péterrel és Puch Lászlóval találkozott, hogy felmérje a szocialisták fogadókészségét.

Hasonlóan zajlott a nyugdíjasok számára koncerteket szervező TT 2006-os társkeresése is. A szervezet először a nagy pártoknak ajánlotta fel a szolgálatait, de végül az 5 százalékért küzdő MDF kapott az ajánlaton. A TT két és fél év után, 2008-ban szakított a párttal, és képviselőjüket, Vas Jánost visszavonták a Fórum parlamenti frakciójából. A TT elnöksége – Schmuck Andor aláírásával – bejelentette, elutasítja Dávid Ibolyáék ajánlatát a 2010-es együttműködésre, amelyet az MDF országos választmánya már jó előre, 2008 tavaszán jóváhagyott.