no

Csak keleten nem esik semmi

A keleti megyéken kívül az egész országban havazik. Baranyában, Zalában folyamatosan zuhog. A hólepte M7-esen két baleset is történt.
Nagykanizsán
Nagykanizsán

Az M7-es autópálya mindkét oldalán szinte egyszerre történt baleset csütörtök délelőtt, Nagykanizsa határában. A sztráda Budapest felé vezető oldalán egy román kisteherautó vezetője szalagkorlátnak ütközött a 201-es kilométer közelében. A Nagykanizsa felé tartó oldalon, a 200-as kilométernél két kamion ütközött össze, emiatt ezen az oldalon teljes szélességében lezárták az autópályát.

A Dunántúlon intenzív havazásra számíthatunk egész nap, de az ország többi részén is hullhat néhány centiméter hó - mondta el Poyánszky Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző meteorológusa. Riasztást egyelőre a Dunántúl déli részére adtak ki havazás és ónos szitálás miatt, később ezt a többi országrészre is kiterjeszthetik. Délkeleten ónos eső is lehet, de estére fokozatosan felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék. Pénteken is dél felől érkeznek a felhők, helyenként 10 centiméter feletti hó is lehet, majd enyhülni kezd az időjárás. Hétvégére felmelegedés jön, akár plusz 10 fok is lehet, jövő héten viszont visszatér a havazás.