Több buszjárat útvonalát módosítja a BKV

2010.01.15. 00:50
Pénteken üzemkezdettől ideiglenesen több autóbusz útvonalát is módosítja a BKV. Változik a 30-as, 225-ös, a 200E, a 136E és a 153-as járatok útvonala

A BKV ismertetése szerint a 30-as autóbusz mindkét irányban a Béke úton közlekedik. A módosított útvonal-szakasz: Reitter Ferenc utca - Szegedi út - Béke út (Káposztásmegyer felé), illetve Béke út - Béke tér - Szegedi út - Reitter Ferenc utca (a Keleti pályaudvar felé). Az autóbuszok az érintett megállókban mindkét irányban megállnak (32-es, 105-ös illetve a villamospótló autóbusz megállói).

A 225-ös autóbusz az M3-as szakaszt nem használja. Helyette Rákospalota felé a Mexikói út végállomás - Horvát Boldizsár utca - Amerikai út - Erzsébet királyné útja - Kolozsvár utca - Szent Korona útja - Vasutastelep utca - Bánkút utca - Szentmihályi út útvonalon, a Mexikói út irányában pedig a Szentmihályi út - Bánkút utca - Vasutastelep utca - Széchenyi út - Kolozsvár  utca - Erzsébet királyné útja - Mexikói út - Mexikói út végállomás útvonalon jár. Az autóbuszok az érintett megállókban mindkét irányban megállnak.

A 200E autóbusz a Ferihegyi gyorsforgalmi út helyett mindkét irányban a Sibrik Miklós út - Gyömrői út útvonalon közlekedik, és minden, ezen az útvonalon érintett megállóhelyeken megáll.

A 136E autóbusz minden, az útvonala során érintett megállóhelyen megáll.

A Móricz Zsigmond körtérről induló 153-as autóbusz a Villányi út és a BAH csomópont jobb megközelíthetősége érdekében módosított útvonalon közlekedik. Így a Móricz Zsigmond körtérről indulva is érinti a BAH csomópontot. A Gazdagréti lakótelep felé a Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Budaörsi út útvonalon jár majd és nem érinti a Hollókő utca és az Ajnácskő utca megállókat. (A két kimaradó megállót érinti a 240-es autóbusz).