Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt egy H1N1 ellen beoltott beteg

2010.01.19. 18:42
Meghalt egy igazoltan H1N1-fertőzésben szenvedő beteg a sátoraljaújhelyi kórházban hétfőn. A november elején beoltott, 49 éves férfi családjában senki nem betegedett meg. Mielőtt meghalt, öt napon át magas lázzal kezelték otthonában.

A férfi múlt szombaton került kórházba lázas állapotban. A mellkasröntgen kétoldali, nagyon nagy kiterjedésű tüdőgyulladást igazolt - mondta Vass Zsuzsanna, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház intenzív osztályának főorvosa.

A beteg állapota pár óra alatt annyira leromlott, hogy gépi lélegeztetésre kapcsolták, és annak ellenére, hogy minden kezelést megkapott, hétfőn este úgynevezett szeptikus sokkban meghalt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ÁNTSZ-nél elvégzett vizsgálat kedden igazolta a H1N1 vírus jelenlétét a férfi szervezetében. A főorvos elmondta: a férfi magas vérnyomásban és cukorbetegségben szenvedett, de betegsége egyensúlyban volt. A férfi családjában más nem kapta el a betegséget, holott egy lakásban éltek vele, és egyszerre oltották be őket.