Több nap, kevesebb hó, nagy hideg várható

2010.02.01. 10:53 Módosítva: 2010.02.01. 10:53
Hétfőn csak hószállingózásra, kisebb hózáporokra számíthatunk, a hideg se lesz dermesztő, és még a nap is kisüthet. Havazás előreláthatólag csak a hétvégén lesz, kedden viszont nagyon hideg lesz, északkeleten és a hóval borított, kevésbé felhős területeken éjszaka akár -20 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Hétfőn napközben keleten gyakran lesz erősen felhős az ég, míg a középső és nyugati országrészben sokat süt majd a nap - számol be az Időkép. Számottevő csapadék sehol sem várható, de hószállingózás, hózáporok elszórtan még előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és 0 fok között alakul. Éjszaka erős fagyra kell számítani.

 
Tisztább idő, keményebb fagy
Tisztább idő, keményebb fagy

Kedden megnövekszik a felhőzet, napközben hózáporokra eleinte a Dunántúlon, majd az északi megyékben számíthatunk. Főleg északkeleten alakulhatnak ki zúzmarás ködfoltok. Napközben, ha kevéssel is, de fagypont felé mehet a hőmérséklet, éjszaka viszont nagyon hideg lesz, -8 és -13 fok körül alakul a hőmérséklet, de északkeleten és a hóval borított, kevésbé felhős területeken -15, sőt, akár -20 fok is előfordulhat.

 

Szerdán északon várható kisebb havazás, másutt havas eső. Csütörtökön többé-kevésbé napos idő lesz, időnként megnövekvő felhőzettel. Pénteken beborul, délen, délnyugaton havas eső, eső, északon havazás várható. Szombaton többnyire borult lesz az idő, szórványosan előfirdulhat havazás, havas eső, eső. Vasárnap megint borús lesz az ég, elszórtan lehetnek záporok, hózáporok.