Az eső belerondít a jó időbe

2010.02.25. 19:29 Módosítva: 2010.02.25. 19:29
Marad a 10 fok körüli hőmérséklet, de pénteken országszerte záporok várhatók, és még a hétvégén is több helyen eshet. Lehűlés keddtől jöhet, akkor 4-5 fokkal esik vissza a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén 10 fok körül alakult a legmagasabb hőmérséklet, de Nagykanizsán 15 foknál is melegebbet mértek.

Pénteken folytatódik az enyhe időjárás, napközben országszerte 7-12 fok várható. A délkeleti területeken ennél is melegebb lehet, mondta az Indexnek az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese. Napközben az egész országban eső várható, tíz millimétert meghaladó csapadék eshet.

Szombaton eleinte még eső várható, majd felszakadozik a felhőzet, az Időkép szerint viharos szél valószínű. A nappali hőmérséklet 6-11 fok között alakul. Vasárnap 8-13 fok lesz, és már csak elszórtan várhatók kisebb záporok. Hasonló idő lesz hétfőn is, amikor beborulhat az ég.

Keddtől lehűlés következik, 4-5 fokkal esik vissza a hőmérséklet. Többfelé várható eső, egyes helyeken elszórtan akár hózápor is előfordulhat.

Veszélyes lehet

A közlekedést is veszélyesebbé teszi a csütörtökön tapasztalt felmelegedés, illetve melegfronti hatás, mert megnő a reakcióidő mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Az emberek fáradékonyabbak lehetnek, illetve kísérő tünet lehet a fejfájás, szédülés, migrén, aluszékonyság, mondta Vadász. Minden embernél mások lehetnek a tünetek, és azok erőssége is változó.

Napközben több olyan baleset is történt az országban, amely a sofőr rosszulléte miatt következett be.