Gyanús beszerzések a Magyar Közútnál

2010.03.03. 12:30 Módosítva: 2010.03.03. 12:30
Hűtlen kezelés gyanúját veti fel két informatikai beszerzés a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél. A cég vezérigazgatója feljelentést tett az ügyészségnél.

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a rendőrségnél két informaitkai beszerzés ügyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A cég közleménye szerint a visszásságokat egy belső vizsgálat tárta fel.

A vizsgálat alapján megalapozottan feltételezhető, hogy hűtlen kezelés történt. Az üggyel kapcsolatos iratokat átadták az ügyészségnek és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

A Magyar Közút kommunikációs osztálya nem árult el részleteket az ügyről a Független Hírügynökség megkeresésére. Kerestük a Zrt.-t felügyelő közlekedési minisztériumot, ahol későbbre ígértek választ.

Cikkünk megjelenése után egy órával a következő választ kaptuk megkeresésünkre: "A társasághoz hasonlóan az ügy lezárultáig a szakminisztérium sem nyilatkozik a témában".

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapja jelenleg elérhetetlen. A Magyar Közút kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint technikai probléma miatt elérhetetlen a honlap, a hiba nincs összefüggésben az informatikai beszerzésekkel kapcsolatban tett feljelentéssel.

Az üggyel kapcsolatban csak annyit közöltek, hogy "nem kívánnak nyilatkozni".