Dél-nyugat felől érkezik a hó

2010.03.10. 18:09 Módosítva: 2010.03.10. 19:44
Az este illetve az éjszaka folyamán tovább halad a csapadékot okozó a légtömeg az ország északi, északkeleti része felé, így reggelre már sokfelé indulhat havazással a nap, északon hószállingózás, délen és a középső területeken továbbra is havazás várható.

Élénk szélre már csak a déli megyékben számíthatunk. A hajnali órákra -1°C és -5°C közé hűl a levegő. Csütörtökön már délen is csökken a havazás intenzitása, és a nap második felétől délnyugat felől fokozatosan meg is szűnik.

Este már csak az északkeleti országrészben van kilátás hószállingózásra, havazásra, az alacsonyabban fekvő területeken havasesőre. Mérséklődik a szél, a Dunántúlon helyenként estére ködfoltok képződhetnek. Több centi hó hullott szerda kora estig Baranyában, több helyen jelenleg is intenzíven havazik; egy balesetben ketten súlyosan megsérültek; sok a koccanásos baleset Somogyban is, ott is hóréteg fedi már az utak egy részét.

A legmelegebb órákban fagypont körül alakulnak a maximumok. Az éjszakai órákban északon, északkeleten valószínű még gyenge havazás, reggelre sokfelé képződhetnek ködfoltok.

Csütörtökön továbbra is melegfronti hatás várható, az érzékenyek fejfájásra, szédülésre, vérnyomás-ingadozásra, görcsös fájdalmakra panaszkodhatnak. A szeles idő következtében egyeseknél szintén fejfájás fordulhat elő.