Nyolcmilliót sikkasztott az óvodák pénzéből

2010.03.26. 19:26 Módosítva: 2010.03.26. 20:16
Az APEH helyett a saját bankszámlájára utalt az óvodavezető.

Több mint nyolcmillió forintot sikkasztott a gyanú szerint miskolci óvodák gazdasági igazgatóságának vezetője, aki hat óvoda, összesen 13 tagóvoda gazdasági ügyeit intézte. A nő saját cégének utalta át a dolgozók járulékait. Ezen kívül okirat-hamisítással is gyanúsítják. Az önkormányzat azonnal elbocsátotta és feljelentést tett.

Egy nyugdíjba készülő óvodai dolgozó adatai nem egyeztek a Magyar Államkincstárnál, nem voltak befizetve utána a járulékok. Így kezdtek vizsgálódni az óvodai gazdasági vezető ügyében. Kiderült, tavaly óta gondok vannak 13 miskolci óvoda könyvelésével. Mihalecz Péter, Miskolc jegyző a Független Hírügynökségnek pénteken elmondta: a vezető munkavállalói, munkaadói járulékokat egyáltalán nem fizetett, hanem ezek egy részét fiktív számlával saját cégéhez utalta, másrészt - négy esetben - mintegy 8 millió forint összegben az APEH helyett szintén a saját bankszámlájára utalt.

A nőt okirat-hamisítással is gyanúsítják, mivel dolgozók kinevezését írta alá jogtalanul, illetve különböző számlákat és nyilvántartásokat hamisított. A polgármester feljelentést tett, a nyomozásba várhatóan az adóhivatal, valamint a vám- és pénzügyőrség is bekapcsolódik. A vezetőt az önkormányzat azonnal elbocsátotta. A Független Hírügynökség úgy tudja, a belső ellenőröknek mindent elismert.