Kigyulladt Gyurcsány Ferenc szaunája

2010.03.28. 19:23 Módosítva: 2010.03.28. 21:07
Tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai házának szaunájában vasárnap kora este. A tűzoltók három embert mentettek ki létrával a házból. Egy húszéves fiatalember enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a tűzoltóság doktorszolgálata a helyszínen ellátta. Gyurcsány Ferenc és felesége nem voltak otthon.

A volt miniszterelnök a tűzről azt közölte, hogy az egy egyszerű háztartási baleset volt. Egyúttal azt is elmondta, hogy a tüzet már el is oltották, és ezért köszönetet mondott a tűzoltóknak, akik - mint hangsúlyozta - gyors és szakszerű munkát végeztek. 

Összesen három embert mentettek ki létrával a házból, amelyben nyolcan tartózkodtak, közölte Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) főosztályvezetője.

Molnár Péter, az FTP szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűz a földszinti szaunában ütött ki, amelyet az épületben tartózkodó fiatalok begyújtottak, hogy estére meleg legyen. Amikor a medencetérben kigyulladt és mintegy 25 négyzetméteren égni kezdett a szauna és a pihenőtér, senki sem tartózkodott a helyiségben - tette hozzá.  

Egy húszéves fiatalember enyhe füstmérgezést szenvedett, őt a tűzoltóság doktorszolgálata a helyszínen ellátta, így nem kellett kórházba szállítani. Gyurcsány Ferenc és felesége nem tartózkodtak az épületben, éppen hazafelé tartottak.

Nem volt védett személy Gyurcsány Ferenc házában, amikor a tűz keletkezett - közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője. A füstöt és a tüzet az őrezred vette észre, ők értesítették a tűzoltókat, és mindvégig segítették a tűzoltást. 

A volt miniszterelnök tájékoztatására hivatkozva Molnár Péter közölte, hogy az épületet átjáró füst miatt a család a vasárnap éjszakát rokonoknál tölti.

A ház biztosítva volt, a kár felmérését a biztosítótársaság hétfőn kezdi meg, a tűz keletkezésének okát a tűzoltóság a köztársasági őrezreddel együtt vizsgálja.