FKF-esek szerint ők fizették Demszky lakásfelújításait

2010.03.29. 08:53 Módosítva: 2010.03.29. 09:27
A Hír Tv Célpont című műsorában a Fővárosi Közterület-fenntartó két volt vezető beosztásban dolgozó munkatársa azzal vádolta meg Demszky Gábort, hogy a fővárosi tulajdonban lévő cég költségén újították fel a főpolgármester korábbi lakását, házának angolaknáját, felesége lakását, lovardáját. Demszky tagad és perrel fenyeget.

A Fővárosi Közterület-fenntartó költségén újították fel Demszky Gábor és mostani felesége korábbi lakását - állították a nevük elhallgatását kér volt FKF-es dolgozók a Hír Tv Célpont című műsorában. Közölték: a munkák elvégzésére az FKF Zrt. karbantartó csapata szakmailag nem volt felkészülve, ezért a felújítást külsős vállalkozásokkal végezték el. A cégek a számlát a közterület-fenntartónak nyújtották be, de a bizonylatokon nem felújítás szerepelt, hanem egyéb munkák elvégzése.

Azzal is megvádolták Demszkyt, hogy a cég építette át házának angolaknáját, lovardáját. Állítólag a cég fizette a főpolgármester tulajdonában lévő, de általa nem lakott budapesti, belvárosi lakás és Demszky későbbi feleségének lakásának teljes felújítását is.

Demszky Gábor közleményben tagad, és perrel fenyeget. Demszky azt állítja: 12 évvel ezelőtti lakásfelújításánál csak tanácsot kért egy, korábban a fővárosi cégnél dolgozó városházi munkatársától. A kollégája által ajánlott munkásokat pedig saját zsebből fizette - áll a közleményben.