Harminc oldalban védekezett Mesterházy Ernő

2010.03.30. 21:39

Mesterházy Ernő ügyvédje cáfolta kedden azokat a sajtóinformációkat, miszerint védence egy jobboldali, illetve egy baloldali politikusra tett volna terhelő vallomást.

Papp Gábor leszögezte, sem baloldali, sem jobboldali politikusra nem tett büntetőjogilag terhelő vallomást Mesterházy Ernő, aki eddig összességében csaknem harminc oldalnyi védekezést terjesztett elő. Ebben az ügyvéd szerint védence tisztázta ártatlanságát, és minden általa ismert részletre kiterjedően vallomást tett.

A Fővárosi Bíróság múlt pénteken döntött úgy, hogy előzetes letartóztatásban marad a BKV-üggyel összefüggésben gyanúsított Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt tanácsadója. Zelenák Tibort, a BKV volt főosztályvezetőjét ugyanakkor szabadlábra helyezte a másodfokú bíróság.

Mesterházy Ernő a rendőrség gyanúja szerint rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére szerződéseket kössenek. A volt tanácsadó előzetes letartóztatását március elején hosszabbította meg a bíróság három hónappal.