Feljelentették az országos rendőrfőkapitányt

2010.04.08. 07:12 Módosítva: 2010.04.08. 11:43
A BRFK vezetőjét hűtlen kezeléssel vádoló névtelen feljelentők most az ORFK vezetőjét támadják a polgárőrség elnökének megbízás amiatt.

Bencze József országos rendőrfőkapitányt is feljelentették azok a bejelentők, akik a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a budapesti polgárőrség elnökének megbízási szerződésével összefüggésben hűtlen kezeléssel vádolják Budapest főkapitányát – írja csütörtöki számában a Népszabadság egy birtokába került iratra hivatkozva.

A lap azt írta, hogy a lényegében névtelen bejelentés - amelyet tartalma alapján a főügyészség feljelentésként értékelt, és kedden a benne foglaltak alapján ismeretlen tettesek ellen hűtlen kezelés gyanújával el is rendelte a nyomozást – azt kifogásolja, hogy a főkapitány, bár tudott Tóth Gábor Budapest rendőrkapitányának – a bejelentők szerint – bűncselekményt megvalósító szerződéseiről, nem tett semmit a jogsértő állapot megszüntetése érdekében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészségnek megküldött bejelentés ezen állítását - írta a Népszabadság.

Bencze József az MR1-Kossuth Rádiónak azt mondta, nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy feljelentették.