A lakótelep utcáján hömpölyög a patak

2010.05.16. 19:34 Módosítva: 2010.05.16. 19:51
Folyamatosan pakolják a homokzsákokat Miskolc egyik leginkább veszélyeztetett részén, a kiliáni lakótelepen, ahol az utcában folyik a megáradt Szinva patak egyik ága. A helyiek tizesével szerzik be az ásványvizet a közértből, több fiatal a patak közepén raftingol.

"A helyiek próbálnak hazamenni, de sokan nem tudnak átkelni a vízen. Volt, akit a tűzoltók vittek át ölben, mások gumicsizmában próbálkoztak" -  jelentette tudósítónk a Miskolc diósgyőri városrészében található Kiliáni lakóteleptől.

A közelben kettéágazik a Szinva patak, amelynek egyik ága most a lakótelep egyik utcáján hömpölyög. Miskolcon vészhelyzetet rendeltek el vasárnap, amiért az elmúlt napok heves esőzései miatt a patak kiöntött medréből, egyes területeken félméteres víz áll.

Tűzoltók segítenek a lakóknak átkelni a vizen

Az utcában folyamatosan dolgoznak, körülbelül száz ember homokzsákokat tölt. Vegyesen vannak helyiek és környékbeliek, kis részük gárdista-ruhában. A víz kezd átszivárogni a lakótelepnek a sodrásirányba merőleges utcáiba is, jelenleg ezt próbálják megakadályozni.

Miközben a segítők a homokzsákokat pakolják, fiatal helyiek a patak közepén raftingolnak. Időnként eltűnnek, aztán húsz perc múlva megint lejönnek a vizen.

A lakótelepen több házban kikapcsolják a vizet, ezért a lakók a helyi kisközértből tizesével viszik haza az ásvinyezeket. Állítólag az áramütés veszélye miatt több házban az áramot is kikapcsolják, de ezt még nem erősítették meg, jelentette tudósítónk a helyszínről.