Földcsúszás, vízátfolyások Borsodban

2010.05.16. 10:31
Földcsúszás és vízátfolyások nehezítik, illetve lehetetlenítik el a közlekedést számos útszakaszon Borsod-Abaúj-Zemplénben - tájékoztatott a közútkezelő társaság megyei ügyelete.

Teljes zárat rendeltek el a 24-es számú úton, Recsk belterületén vízátfolyás miatt. Itt önkormányzati utakra terelik a forgalmat. A 3-as számú főút egyik szakaszán szintén vízátfolyás miatt teljes útzár van érvényben, a terelést itt is meg tudják oldani.

Lezárták a forgalmat a 3718-as számú út egyik szelvényében is, ahol a sok eső miatt ugyancsak vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni. Bükkszentlászlónál, a dolomitbányánál a nagy mennyiségű csapadék hatására az út baloldalán megcsúszott a föld, közlekedni ezen a részen csak igen óvatosan és csak személygépkocsival lehet. Tehergépkocsi és autóbusz nem fér el.

Vasárnap reggel lezárták a 2517-es számú utat vízátfolyás miatt Varbó és Parasznya között. A víz miatt Varbót nem lehet megközelíteni. A Sajó áradása miatt korábban lezárták a Borsod megyei Putnok és Borsodbóta közötti útszakaszt. Szintén a Sajó magas vízállása miatt nem lehet közlekedni a 26-os számú főutat Sajókazával összekötő bekötőúton, mert annak egy részét elöntötte az ár. Nem közlekedik a komp Muhi és Köröm között, miként a két település közötti útra sem lehet ráhajtani a Sajó áradása miatt.

Rézsűcsúszás miatt lezártak egy sávot a 23-as számú úton Bükkszenterzsébet és Pétervására között. Miskolcon, a görömbölyi városrészben idén már harmadszor öntött ki a helyi patak, kerteket és melléképületeket is veszélyeztetve.