Becsületsértésért próbára bocsátották az egri Jobbik-elnököt

2010.05.25. 10:42
A Heves Megyei Bíróság jogerős ítéletében egy év próbára bocsátotta a Jobbik egri szervezetének elnökét - közölte a heol.hu. Bognár Ignác egy tüntetésen sértegette Petrovics András egri rendőrkapitányt, miután a betiltott Magyar Gárda tagjait előállították egy tavaly augusztusi ünnepségen.

A bíróság szerint Bognár Ignác az egri rendőrkapitányt sértő kijelentéseivel elkövette a becsületsértés vétségét. A megyei testület ítéletével helybenhagyta az első fokú, februárban született döntést - közölte a heol.hu.

Tavaly augusztus 19-én az egri Dobó téren tartott fáklyás királyköszöntő ünnepségen megjelent a betiltott Magyar Gárda 20 egyenruhás tagjai is, akik koszorút akartak elhelyezni Imre király tiszteletére.

A rendőrök felszólították a gárdistákat a távozásra. Amikor ennek nem tettek eleget több embert, köztük az azóta parlamenti képviselővé és bizottsági elnökké lett Sneider Tamást is beültették egy rendőrségi mikrobuszba. A többiek tiltakozásképpen törökülésben maradtak a téren, de a rendőrök őket is beültették a rendőrautókba.

A kapitányság épülete előtt aznap este többen tiltakoztak a hatósági akció miatt. Petrovics András rendőrkapitány később tett feljelentése szerint őt ott becsületsértő kifejezésekkel illették.  • Hírek
  • Személyi kölcsön