Belépés csak törzsvásárlói kártyával

2010.05.31. 09:50
Rendőröket hívtak a romák a siófoki belváros egyik sörözőjéhez. Nem engedik be, nem szolgálják ki őket – ezt állították, emiatt kívántak bejelentést tenni a városi rendőrkapitányságon, írja a sonline.hu.

Belépés csak törzsvásárlói kártyával – ez áll az újabban már kidobókkal is őriztetett kocsma ajtaján. A panaszos helybéli azt állította: romákat nem szolgálnak ki, ezt mondták neki a sörözőben. Ezt sérelmezte, és ügyvédet is fogadott magának.

A rendőrség nem avatkozik az ügybe, csak szabálysértés vagy bűncselekmény esetén – a sonline.hu úgy értesült, hogy ez a helyi kapitányság hivatalos álláspontja. A hírportál információi szerint felhívták a panaszos figyelmét: bejelentését továbbítják a jegyzőhöz és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH).

A söröző alkalmazottai a helyi televíziónak elmondták, a döntésnek vannak előzményei. Állításuk szerint azért vezették be a törzsvásárlói kártyát, mert "egyes roma kuncsaftok" rendszeresen zaklatták a vendégeket, verekedést provokáltak, fizetés nélkül távoztak.