Szima Judit karját hátracsavarták

2010.06.03. 21:08
Feljelentést tett szerdán Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkára a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali visszaélés, bántalmazás hivatalos eljárásban és visszaélés személyes adattal bűntettek miatt, számol be róla a Tolna megyei online.

Szima Judit tájékoztatása szerint a Budapesti Katonai Ügyészség hétfőn bujtogatás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárásban házkutatást tartott, és lefoglalta a szakszervezet szerverét a tagság személyes és a szervezet gazdálkodási adataival együtt.

A főtitkár ezzel nem értett egyet, mert az ügyészek a szakszervezet honlapján hozzászólók listáját, illetve adatait keresték, de mint mondta, ilyenek nincsenek is a birtokukban. Szóváltásba került az ügyészekkel, s hogy ne menjen a számítógép közelébe, ügyészi utasításra a karját az egyik jelen lévő rendőr hátracsavarta.

A TMRSZ 2009. szeptember 23-án tett közzé egy anyagot, amelyben megnevezte azokat, akik szerintük felelősek a határőrség és a rendőrség integrációja kapcsán kialakult visszásságokért.