Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Elrendelték a hőségriadót

2010.06.10. 12:53 Módosítva: 2010.06.10. 13:00
Kutyameleg lesz a következő napokban, ezért az ÁNTSZ vezetője elrendelte az ilyenkor szokásos riasztást. Akár a közeli APEH-irodába is beugorhatunk hűsölni.

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől Falus Ferenc országos tiszti főorvos, mivel a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot, közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint bár a napi középhőmérséklet csütörtökön még legfeljebb csak néhány helyen éri el a 25 fokot, pénteken és szombaton már országszerte 25 és 27 fok között várható.

Vasárnap az ország déli, délkeleti részén még 25, 26 fok körül, az északi és a nyugati megyékben azonban már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű.

A hőségriasztás miatt az országos tiszti főorvos kéri az egészségügyi intézményeket, a mentőszolgálatokat és az önkormányzatokat, hogy tegyék meg a szükséges megelőző intézkedéseket. Egyebek mellett az esti órákban locsolják a közterületeket, valamint tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.