Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Daher Pierre mégiscsak bejutott a parlamentbe

2010.06.21. 13:52
Dr. Daher Pierre
Dr. Daher Pierre

"A Fidesz választási egyeztető bizottsága a Pelczné Gáll Ildikó EP-mandátum elnyerése miatt megüresedő országgyűlési helyre Daher Pierre-t jelöli, a Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei listájáról" - közölte hétfőn Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Daher Pierre libanoni származású edelényi kórházigazgató és háziorvos az edelényi polgármesterrel, Molnár Oszkárral szemben maradt alul az áprilisi választásokon.

Pelczné Gáll Ildikó tehát EP-képviselőként folytatja a pályafutását: Schmitt Pál brüsszeli képviselői helyére kerül az Európai Parlament néppárti frakciójában. Schmitt az újonnan megalakult parlament házelnöki posztjára cserélte Ep-mandátumát.

Pelczné, az eddig Schmitt Pál EP-alelnök által képviselt Kulturális és Oktatási Bizottságban kap tagságot, valamint a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság, és a Petíciós Bizottság póttagja lesz, emellett pedig hozzá fog tartozni a belső piac és fogyasztóvédelem területe is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?